Vi digitaliserar Sverige
Arbeta smartare med Microsoft
Vi hjälper er med Office 365

Arbeta smartare med office 365

Hur arbetar ditt företag för att ha tillgång till alla filer på samma ställe, det så kallade molnet? Hur kommunicerar ni med era medarbetare? Office 365 är ett mycket bra verktyg för alla typer av företag. Allt är molnbaserat och ni behöver inte bry er om driften, det sköter Microsoft.

Vad ingår i office 365?

Det finns en mängd olika produkter och program inkluderat i Office 365 och det är inte säkert att ert företag kommer använda alla. Här under beskrivs några av de absolut viktigaste funktionerna.

Office-paketet

De flesta känner nog igen Word, Excel, Outlook och Powerpoint. Detta är grunden i Office 365. Word är Microsofts klassiska ordbehandlingsprogram som de flesta någon gång har arbetat i. Excel är ett cellbaserat program för att skapa matematiska formler, ekonomens bästa vän! Outlook används för mail och Powerpoint är ett presentationsverktyg som många använder för att presentera något på en stor skärm eller projektor.

Forms

Detta är ett verktyg som ofta används för undersökningar och där allt sker digitalt. Det kan vara att man vill göra en undersökning om kundnöjdhet. En länk skickas då ut till kunder där de får svara på en del frågor. Därefter genereras en sammanställning i t.ex Excel.

Sharepoint

Sharepoint är ett mycket kraftigt verktyg som kan ses som en intern-webb. Ungefär som att skapa en hemsida fast för internt burk. Man kan där inne dela olika dokument, information och mycket mer med sina medarbetare. Kanske kan det vara så att företaget vill ha olika webbportaler för t.ex. försäljning, marknadsföring, inköp, personal och ledningsgrupp.

Teams

Teams är ett kommunikationsverktyg och ska ses som en chatt. Det påminner om Whatsapp eller Facebook Messenger men är för organisationer. Där inne kan man skapa olika grupper för att man enkelt ska kunna kommunicera.  Kanske vill man ha en grupp där alla serviceteknikerna är inkluderade och kanske en där endast ledningsgruppen har tillgång? Teams är ett mycket kraftfullt verktyg där man kan ha gruppsamtal, skicka filer, dela skärm, chatta med varandra och mycket mer. Det är väldigt användbart, speciellt på ett företag som har många olika avledningar men fungerar även bra för den lilla organisationen.

Enkelt att hantera

Fördelarna med Office 365 är många. Med tanke på att de flesta har arbetat i något Microsoftprogram någon gång så känner de flesta igen sig. Microsoft har tagit tillvara på sitt gränssnitt och även integrerat detta i Windows 10 för att göra det så enkelt som möjligt.

mail och kontoadministration

De flesta företag som vi arbetar med väljer att integrera sin mail med Office 365. Detta innebär att man byter ut sin befintliga mailserver, så som Exchange eller Imap. Man ersätter denna med Office 365 och lägger alla mail i molnet. Vi på Thulin Digital rekommenderar detta stark för det gör strukturen enklare. Man kan då enkelt lägga till och plocka bort rättigheterna för en medarbetare som börjar eller avslutar sin anställning. Om man plockar bort en användare i Office 365 så innebär detta att personen inte längre har tillgång till någon tjänst som ingår i Office 365.

Hur vi arbetar

När Thulin Digital tar hand om ett projekt där Office 365 ska implementeras så ansvarar vi för allt från start till mål. Vi bygger en kundanpassad lösning till företaget och som underlättar arbetet. Vi installerar även alla program som behövs både på befintliga och nya datorer. Detta innebär rent konkret att om en person börjar på ert företag och de ska tilldelas en dator så kommer denna dator redo att användas och med program och rätt kontorättigheter redan installerade. Självklart hjälper vi er med IT-supporten efter att Office 365 har implementerats.

DÄrför ska man använda Office 365

  • Hög säkerhet med lagring från Microsoft
  • Ha tillgång till information även utanför kontoret
  • Fungerar med de flesta datorer, mobiler och surfplattor
  • Enkelt att administrera användare
  • Gränssnittet känns igen av de flesta

Detta kanske också intresserar dig

Arbeta smartare med Office 365
Vi hjälper er med Office 365
Fiber och nätverk i Småland
Fiber till stor kund
Hur man använder molnet
Vi ser till att era filer är säkra i molnet